JaunumiSacensībasSUP

2023. gada SUP sezona

By 24. aprīlis, 2023 No Comments

2023.gada 6.maijā ar Latvijas Sērfošanas un SUP federācijas SUP kausa izcīņu Ķīšezerā sāksies Latvijas SUP sacensību jubilejas – 10. sezona, kas ilgs līdz pat 30.septembrim, ar ļoti plašu sacensību un citu notikumu programmu visas sezonas garumā.

Pilnais 2023.gada sezonas sacensību kalendārs šeit:

https://www.surfsup.lv/kalendars-full/

Sezonas atklāšanas pasākuma laikā tiks apbalvoti arī iepriekšējās sezonas reitingu uzvarētāji – sezonas absolūtie čempioni.

Sporta klasē – Aivis Tints un Jūlija Doma

Amatieru sporta klasē – Pāvels Kļementjevs un Inga Škutāne.

Kā ikkatras sezonas sākumā iepazīstinām ar jaunumiem, kā arī atgādinām par spēkā esošajiem formātiem, noteikumiem, reitnga punktu sistēmu, kā arī inventāra sacensību klasēm.

2023.gada SUP sezonas jaunumi un īpašie notikumi

Jaunums! Sākot ar šo sezonu Amatieru sporta klase turpmāk vairs netiks atsevišļki izdalīta (sk. sadaļu Amatieru klase)

Jaunums! Latvijas SUP One design čempionāts tiek iekļauts reitinga sacensību ieskaitē, bet līdz ar šo iekļaušanu, skaitīti tiks 3 labākie rezultāti no 4 iespējamajiem.

Jaunums! Par licencēšanu. Licences maksā iekļautie “labumi” –  individuāls numurēts sacensību krekls sezonai, īpašais sezonas T-krekls, dēļa uzlīme un kolekcijas nozīmīte ar sezonas logotipu. Lai saņemtu”labumus” jau uz pirmo SUP čempionātu 18.06., licences maksa jāveic līdz 01.06.!

Jaunums! Amatieru sportisti, kā arī jebkurš cits interesents, samaksājot 20.00 Eur, var iegūt savā īpašumā: īpašo sezonas T-kreklu, sezonas dēļa uzlīmi un kolekcijas nozīmīti ar sezonas logotipu.

Īpašais notikums! Laikaposmā no 15.05. – 15.09. tiks izsludināti vairāki SUP 10.sezonai veltīti “10/10 SUP Quests” (attālinātas SUP airēšanas izaicinājumi). Katra atsevišķā Questa dalībnieki piedalīsies īpašu jubilejas sezonas atbalstītāju balvu izlozē

Jaunums! Baltijas SUP kausa izcīņa trijos posmos:

1.posms – 18.06. Ādažos Latvijas SUP One Design čempionāts

2.posms – 02.07. Lietuvas SUP čempionāts Traķos

3.posms – 29.07. Igaunijas SUP kausa izcīņas posms Tallinā.

Īpašais notikums! 01.07. Red Bull Water Quest – SUP rogaininga sacensības Mērsragā

Īpašais notikums! No 10.-13. jūlijam LSSF organizē ISA Flatwater SUP instruktoru un ILS (International Lifesaving) kursus Rīgā. 4 dienu programmu vadīs sertificēts ISA kursu vadītājs (presenter) Andy Joyce (Liebritānija). Darba valoda – angļu. Kursu detalizēts apraksts, cena un pieteikšanās tiks izsludināta 8.maijā.

Īpašais notikums! 22.07. Lucavsalā – SUP Red Dragon MIX izaicinājuma kausa izcīņa federāciju un citu sporta organizāciju komandām (4 dalībnieki, min 2 sievietes)

Jaunums! 23.07. Rīgas atklātais SUP čempionāts (200m sprints, 1000m tehniskā distance un Dragon MIX komandām) un

Rīgas jaunatnes SUP meistarsacīkstes U15 (2008. gadā dzimušiem un jaunākiem, bet ne jaunākiem par pilniem 12 gadiem) un U18 (2005. gadā dzimušiem un jaunākiem, bet ne jaunākiem par pilniem 12 gadiem) zēniem un meitenēm . 425Pro One Design klase (piepūšamie dēļi 12’6″ x 25″)

Jaunums! Latvijas jaunatnes SUP meistarsacīkstes U12 (2011. gadā dzimušiem un jaunākiem kopējā grupā, tiks apbalvoti visi dalībnieki) U15 (2008. gadā dzimušiem un jaunākiem) un U18 (2005. gadā dzimušiem un jaunākiem) zēniem un meitenēm . 425Pro One Design klase (piepūšamie dēļi 12’6″ x 25″) Notiks augustā, bet precīzs datums un vieta tiks apstiprināta līdz 15.06.

Sacensības.

Visas pieaugušo SUP sacensības Latvijā notiek vīriešu un sieviešu OPEN (bez vecuma ierobežojuma) grupās, bet sacensību rīkotāji pēc saviem ieskatiem var izdalīt arī atsevišķas vecuma grupas apbalvošanai.

Katru konkrētu sacensību regulējumi tiek aprakstīti Nolikumos, kas ir sacensību neatņemama sastāvdaļa.

Klases, reitingi un ieskaites.

 Sporta klase.

14’ dēļi (gan kompozītmateriālu, gan piepūšamie – bez atsevišķas ieskaites) bez platuma/svara ierobežojuma

Reitinga sacensības**

Rīko LSSF:

  • Latvijas SUP One design čempionāts
  • Latvijas SUP Sprinta čempionāts
  • Latvijas SUP Tehniskās distances čempionāts
  • Latvijas SUP Garās distances čempionāts

Tikai šie 4 čempionāti ir Latvijas SUP Reitinga sacensības un trīs labāko rezultātu kopsumma nosaka, kurš sportists ir Latvijas SUP absolūtais čempions – konkrētās sezonas Reitinga kausa ieguvējs.

**Latvijas SUP Maratona čempionāts un Latvijas SUP Dragon čempionāts arī ir oficiālas sacensības, kurās tiek noteikti Latvijas čempioni, bet tās netiek ieskaitītas Reitingā.

Latvijas SUP čempionātos drīkst piedalīties (t.sk. ieņemt godalgotās vietas) visi interesenti atbilstoši Nolikumam, bet sezonas reitingā un kausa izcīņas kopvērtējumā tiks ieskaitīti TIKAI Latvijas licencēto sportistu rezultāti.

(skat. https://www.surfsup.lv/sportisti/licencsesanas-kartiba/)

  • Respektīvi, ja tu neesi licencēts sportists, bet ieņem, piemēram, 3.vietu Latvijas čempionātā – tu saņem bronzas medaļu, diplomu un visu, kas pienākas šī rezultāta sasniedzējam konkrētajās sacensībās, bet reitingā šis rezultāts netiek ieskaitīts.
  • Licencētā sportista statuss stājas spēkā licences iegādes dienā (arī sacensību dienā līdz startam) un tam nav atpakaļejoša spēka – iepriekšējo sacensību rezultāti, kuros ir startēts bez licences tiek skaitīti kā DNS (nav startējis)

Amatieru klase

Šajā klasē vienu reizi gadā tiek rīkots Latvijas čempionāts, kurā drīkst piedalīties tikai ar piepūšamajiem dēļiem, kas nav garāki par 10’9” bez platuma ierobežojuma.

Pārējās Amatieru klases sacensībās, kas ir LSSF atzītas (iekļautas sezonas sacensību kalendārā), drīkst piedalīties ar jebkādiem dēļiem (gan cietie gan piepūšamie), kuri nav garāki par 12’6″ un šaurāki par 30″.

SVARĪGI! LSSF atzītās Amatieru klases sacensībās nedrīkst piedalīties licencētie sportisti.

Jaunatnes klase

Šajā klasē vienu reizi gadā tiek rīkotas Latvijas meistarsacīkstes divās distancēs (sprints un tehniskā) trīs vecuma grupās – U12 apvienotajā grupā, kā arī U14 un U18 zēnu un meiteņu grupās. Meistarsacīkstes notiek One Design (vienāda inventāra) klasē. Sporta un drošības inventāru nodrošina LSSF.

Sezonas laikā šajā klasē var tikt rīkotas arī citas nozīmīgas sacensības, kuras, piesakot LSSF, tiks nodrošinātas ar visu nepieciešamo inventāru.

Reitinga un kopvērtējuma ieskaites punktu sistēma par katrās atsevišķās sacensībās ieņemto vietu.

  1.  40p       11. 12p
  2.  35p        12. 10p
  3.  31p        13. 8p
  4.  27p        14. 7p
  5.  24p        15. 6p
  6.  22p        16. 5p
  7.  20p        17. 4p
  8.  18p        18. 3p
  9.  16p        19. 2p
  10. 14p          20. – …. 1p

Komunikācija

Visa oficiālā informācija tiks publicēta federācijas mājaslapā www.surfsup.lv un tikai tur publicētā informācija būs oficiālais federācijas viedoklis: sacensību kalendārs, nolikumi, rezultāti, reitingi u.c. mājaslapas struktūrā atrodamā informācija.

Ja ir kāds oficiāls jautājums vai piedāvājums federācijai vai arī vienkārši ir nepārvarama vēlēšanās atbalstīt federāciju finansiāli ar ziedojumu, visa kontaktinformācija šeit https://www.surfsup.lv/kontakti/

Īsas informācijas sniegšanai, publicējot saiti uz mājaslapā atrodamo pilno informāciju, tiks izmantota Federācijas Facebook lapa https://www.facebook.com/surfsup.lv, kā arī šī informācija no Facebook lapas tiks pārpublicēta publiskajā Facebook grupā https://www.facebook.com/groups/SUPsurfing.lv

**Respektīvi – 1.publikācija ir Facebook lapā (no kuras ar saiti var aiziet uz pilno informāciju mājaslapā) -> lai sasniegtu arī tos, kas neseko federācijas lapai, šī informācija tiek nošērota Facebook supsurfing.lv grupā.

 

Normunds Barinovs

Latvijas Sērfošanas un SUP federācijas prezidents