2024 Latvian SUP Championships

LATVIJAS ATKLĀTAIS SUP ČEMPIONĀTS 2024

/Baltijas SUP kausa izcīņas III posms Open grupā/

2024.gada 10. un 11.augusts
Liepāja

NOLIKUMS

Rīkotājs un organizators

Latvijas Sērfošanas un SUP federācija / Liepājas SUP skola

Sacensību formāts

Latvijas atklātais SUP čempionāts notiek 14’ dēļu kategorijā vīriešu un sieviešu OPEN grupās sprinta, garajā un tehniskajā distancēs, kā arī junioru U14  un U16 meiteņu un zēnu grupās tehniskajā distancē <425Pro One Design> klasē.

Sacensību norise

10.08.24. Tirdzniecības kanāls

* Sprints un garā distance Open /Baltijas SUP kausa ieskaite/

* Tehniskā distance junioriem

9:00 – 10:30 Reģistrācija

10:30 Dalībnieku sapulce
11:00 Starts sprinta distancei

12:30 Starts junioru tehniskajai distancei

15:00 Starts garajai distancei

17:30 Apbalvošana

11.08.24. Baltijas jūra vai tirdzniecības kanāls

* Tehniskā distance Open

10:00 – 11:00 Reģistrācija

11:00 Dalībnieku sapulce

11:30 Starts

14:00 Apbalvošana
Starts nākamai grupai tiek dots ne vēlāk kā 10 minūtes pēc iepriekšējās grupas finiša, bet apbalvošana ne vēlāk kā 30 minūtes pēc pēdējā finišējušā dalībnieka.
Ierašanās uz dalībnieku sapulci un apbalvošanas ceremoniju visiem dalībniekiem ir obligāta.

Reģistrēšanās.

Reģistrēšanās sacensībām notiek sacensību dienā pie sacensību galvenā Tiesneša.

Adrese: “Makšķernieku namiņš”,  Vecā ostmala 11, Liepāja, LV-3401

Dalībnieks tiek reģistrēts un pielaists dalībai sacensībās pēc reģistrācijas anketas aizpildīšanas un dalības maksas.

Dalības maksa – 10€ par katru distanci, kuru var samaksāt skaidrā naudā reģistrēšanās vietā vai iemaksāt LSSF bankas kontā. Rekvizīti šeit: https://www.surfsup.lv/kontakti/

Dalībniekiem pirmajā dienā tiek nodrošināta tradicionālā zupa un arī pirts sacensību dienas noslēgumā.

Jauniešu sacensībām dalības maksas netiek piemērota.

Dalībnieki

Dalībai sacensībās atbilstošajā grupā var pieteikties jebkurš interesents ar vai bez attiecīgām iemaņām konkrētajā sporta veidā, kuram ir pārliecība par sava veselības stāvokļa atbilstību sacensībām paaugstinātas fiziskās slodzes apstākļos.
Dalībai sacensībās netiek reģistrētas un netiek pielaistas startam personas, kas atrodas alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, ja sacensību organizatoriem vai tiesnesim ir radušās pamatotas aizdomas par šādu vielu lietošanu. Ja persona ir reģistrējusies sacensībām, bet aizliegto vielu lietošana ir konstatēta pirms starta, šī persona tiek diskvalificēta no sacensībām un dalības maksa netiek atgriezta.

Inventārs

OPEN grupu dalībnieki startē ar kompozītmateriālu vai piepūšamajiem dēļiem, kuru garums nav lielāks par 14’ (4m 27cm).

Junioru grupu dalībnieki startē ar vienādu inventāru, kuru sacensību dalībniekiem nodrošina organizatori. Katram dēlim komplektā ir arī airis.

Visi sacensību dalībnieki drīkst izmantot jebkādu savu airi ar noteikumu, ka tam ir lāpstiņa vienā galā un rokturis otrā galā.

Distances

Distance akvatorijā tiek atzīmēta ar bojām un karogiem sacensību dienā.
Sprinta distance: 200m

Ūdens starts

Distancē vienā iebraucienā piedalās ne vairāk kā 6 dalībnieki. Ja dalībnieku skaits ir lielāks, sacensības notiek pēc hītu sistēmas un labākie dalībnieki no katra hīta virzās tālāk uz 1/8finālu, 1/4finālu, 1/2finālu un finālu. Finālam kvalificējas 6 labākie dalībnieki. Precīzs Sprinta distances formāts tiks noteikts pēc dalībnieku reģistrācijas atkarībā no reģistrējušos dalībnieku skaita.

Garā distance: 12km

Ūdens starts

Abās grupās notiek viens iebrauciens.

Tehniskā distance Open: ar krasta startu (ja jūrā) / ar ūdens startu (ja kanālā). Precīza vieta un formāts tiks noteikts 10.08. atkarībā no prognozētajiem laika apstākļiem.

Junioru tehniskā distance – 500m abās grupās.

Ūdens starts

Distancē vienā iebraucienā piedalās ne vairāk kā 6 dalībnieki. Ja dalībnieku skaits ir lielāks, sacensības notiek pēc hītu sistēmas un labākie dalībnieki no katra hīta virzās tālāk uz 1/8finālu, 1/4finālu, 1/2finālu un finālu. Finālam kvalificējas 6 labākie dalībnieki. Precīzs Sprinta distances formāts tiks noteikts pēc dalībnieku reģistrācijas atkarībā no reģistrējušos dalībnieku skaita.

Dalībnieku sapulcē sacensību galvenais Tiesnesis iepazīstina dalībniekus ar distanci un tās veikšanas noteikumiem.

Vērtēšana

Ar diplomiem un medaļām tiks apbalvoti 3 labākie dalībnieki katrā grupā.
Open grupā, summējot rezultātus sprinta, garajā un tehniskajā distancēs, tiks noteikti 2024.gada Latvijas absolūtie čempioni vīriešu un sieviešu grupās, kuri saņems kausus un diplomus.

Drošība uz ūdens

Katrs sacensību dalībnieks pats uzņemas atbildību par savu veselību un drošību uz ūdens.

Sacensību laikā dalībniekiem, kas jaunāki par 16 gadiem obligāti jālieto drošibas vestes! Pārējie dalībnieki drīkst lietot triecienvestes ar peldspēju vai arī sertificētas jostasvestes. Par šī noteikuma neievērošanu dalībnieks tiek diskvalificēts.
Sacensību dalībniekam ir pienākums savu iespēju robežās sniegt palīdzību citam dalībniekam, kuram ir radušās veselības problēmas sacensību laikā. Ja cietušais nespēj turpināt distanci saviem spēkiem, viņu nedrīkst atstāt bez uzraudzības līdz brīdim, kamēr iespējams saņemt mediķu vai glābēju palīdzību. Par šajā punktā noteikto pienākumu neievērošanu dalībnieks tiek diskvalificēts no šīm un arī visām turpmākajām LSSF rīkotajām sacensībām.

Diskvalifikācija un Protests.

Jebkurš sacensību dalībnieks, kurš mēģina uzvarēt sacensības ar nepiemērotiem līdzekļiem, pārkāpjot sacensību nolikumu, vai kura uzvedība ir pārmērīgi agresīva, izturēšanās un/vai izteikumi vērsti pret sacensību organizatoriem, tiesnešiem, sponsoriem, skatītājiem vai citiem sacensību dalībniekiem, var tikt diskvalificēts no sacensībām.

Jebkurš sacensību dalībnieks var tikt diskvalificēts, ja viņa izturēšanās pirms, pēc vai sacensību laikā tiek kvalificēta kā nesportiska, kas sevī ietver:
(1) pārmērīgu fizisku kontaktu, pielietojot ķermeni, airi vai dēli
(2) ķermeņa, aira vai dēļa izmantošanu, lai bloķētu (apzināti ierobežotu) cita dalībnieka iespēju: (a) uzsākt distanci, airēt, virzīties uz priekšu,

(b) veikt pagriezienu un/vai bojas apņemšanu,
(c) uzkāpt atpakaļ uz dēļa kritiena gadījumā,
(d) pabeigt distanci.
(3) jebkādas apzinātas darbības uz starta līnijas, kas var izraisīt falšstartu (svilpšana, tiesneša norādījumu ignorēšana utml.)

Sacensību galvenais tiesnesis visātrākajā iespējāmā laikā nekavējoši informē diskvalificēto dalībnieku. Diskvalifikācijas paziņojums jāiesniedz rakstiski un jābūt uzrādītam diskvalifikācijas iemeslam. Dalībniekam ir jāparaksta diskvalifikācijas paziņojums, norādot laiku un tas kļūst par atskaites sākuma laiku protesta iesniegšanai.
Lēmumu par diskvalifikāciju pieņem sacensību galvenais tiesnesis pēc savas iniciatīvas vai pieņemot kāda sacensību dalībnieka protestu.
Protestu par sacensību dalībnieka pārkāpumu var iesniegt tikai kāds no sacensību dalībniekiem sacensību galvenajam tiesnesim ne vēlāk kā 20 minūtes pēc tās distances beigām, uz kuru attiecas iespējamais pārkāpums.
Protestu par diskvalifikāciju var iesniegt tikai diskvalificētais dalībnieks sacensību organizācijas komitejai ne vēlāk kā 20 minūtes pēc diskvalifikācijas atskaites sākuma laika.
Lai iesniegtu protestu izskatīšanai, ir jāiemaksā 20.00 eiro depozīts, kas tiek atgriezts protesta iesniedzējam, ja protests tiek pieņemts.
Protesta izskatīšanai galvenais tiesnesis vai sacensību organizācijas komiteja var pieņemt un izmantot jebkurus foto/video materiālus un neatkarīgu personu liecības.

 

Apstiprināts:

Latvijas Sērfošanas un SUP federācijā

2024.gada 23.jūlijā

Datums

Aug 11 2024

Laiks

08:00 - 18:00

Cena

10€ - 30€
Tirdzniecības kanāls

Lokācija

Tirdzniecības kanāls
Liepāja

Organizators

Latvian Surfing and SUP federation
Numurs
+37122847624
Email
normunds@surfsup.lv
QR Code