2023 Vējupes SUP kauss amatieriem

VĒJUPES SUP FESTIVĀLS

2023

VĒJUPES SUP KAUSS 2023

VK

 

NOLIKUMS

 

Rīkotājs

Ūdenssporta klubs “Tiki”

Atbalsta

Ādažu novada Dome / Latvijas Sērfošanas un SUP federācija

grill&bar&chill “Kontiki” / veikals “Burusports”

Datums un vieta

2023.gada 18.jūnijs

Vējupes pludmale, Vējupes iela 2, Vējpriedes, Ādaži.

* Dalībniekiem pieejama bezmaksas stāvvieta

Sacensību formāti

Sacensības notiek vīriešu un sieviešu grupās 200m sprinta un 4km garajā distancēs.

  • Sprinta distancē visi sacensību dalībnieki startē ar vienādu inventāru – SIC Sonic 12’6” x 30”, kuru sacensību dalībniekiem nodrošina Organizatori. Dalībnieki drīkst izmantot jebkādu savu personīgo airi ar noteikumu, ka tam ir lāpstiņa vienā galā un rokturis otrā galā.
  • 4km distancē dalībnieki startē ar savu vai nomātu inventāru – jebkādu piepūšamo dēli, kura garums nepārsniedz 12’6” un tas nav šaurāks par 30”, kā arī jebkādu airi ar noteikumu, ka tam ir lāpstiņa vienā galā un rokturis otrā galā.

Tiem potenciālajiem dalībniekiem, kuriem nav sava inventāra, sacensību vietā ir pieejami nomā atbilstošas klases sacensību dēļi, kurus vēlams rezervēt savlaicīgi.

Reģistrēšanās.

Reģistrēšanās sacensībām notiek sacensību dienā pie sacensību galvenā Tiesneša.
no 9.30 -10.30 ir reģistrācija visiem, kas vēlas piedalīties gan sprinta gan 4km garajā distancē un cīnīties par Vējupes SUP Kausu. Dalībnieki, kas nevēlas piedalīties sprinta distancē, bet plāno airēt tikai 4km garo distanci līdz var reģistrēties līdz 12.00

Dalībnieki

Dalībnieku vecums – bez ierobežojuma.
Dalībai sacensībās var pieteikties jebkurš interesents ar vai bez attiecīgām iemaņām konkrētajā sporta veidā, kuram ir pārliecība par sava veselības stāvokļa atbilstību sacensībām paaugstinātas fiziskās slodzes apstākļos.
Dalībai sacensībās netiek reģistrētas un netiek pielaistas startam personas, kas atrodas alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, ja sacensību organizatoriem vai tiesnesim ir radušās pamatotas aizdomas par šādu vielu lietošanu. Ja persona ir reģistrējusies sacensībām, bet aizliegto vielu lietošana ir konstatēta pirms starta, šī persona tiek diskvalificēta no sacensībām.

Sacensību norise

Reģistrācija sacensību dienā no 09.30 – 10.30

Dalībnieku sapulce – 10.30
Starts sprinta distancei – 11.00

Starts 4km garajai distancei tiks dots 30 min laikā pēc sprinta distances fināla.
Apbalvošana – 15.30

Sacensību starta un apbalvošanas laiki ir aptuveni atkarībā no sacensību faktiskās norises. Ierašanās uz dalībnieku sapulci visiem dalībniekiem ir obligāta.

Distances

Distances akvatorijā tiek atzīmētas ar bojām sacensību dienā pirms dalībnieku reģistrācijas sākuma. Dalībnieki ar distanci un tās veikšanas noteikumiem tiek iepazīstināti Dalībnieku sapulcē.

Starta un finiša procedūra

Sprinta distancē vīriešu un sieviešu grupas startē atsevišķi, bet garajā distancē vīriešu un sieviešu grupas startē kopā. Ja dalībnieku skaits katrā grupā ir lielāks par 10, Tiesnesis drīkst lemt par atsevišķu startu.
Starts un finišs ir ūdenī, šķērsojot iedomātu līniju starp divām norādītajām zīmēm.

Distances veikšana

Sacensību akvatorijā tiks izliktas bojas, kuras dalībniekiem, veicot distanci, būs jāapņem Tiesneša noteiktajā virzienā un jāatgriežas uz starta/finiša līniju.

Vērtēšana

Trīs labākie dalībnieki katrā distancē abās grupās tiks apbalvoti ar diplomiem, bet abu distanču Kopvērtējuma uzvarētājs saņems Vējupes SUP kausu un ar diplomiem tiks apbalvoti 3 labākie dalībnieki katrā grupā.

  1.  40p 11. 12p
  2.  35p 12. 10p
  3.  31p 13. 8p
  4.  27p 14. 7p
  5.  24p 15. 6p
  6.  22p 16. 5p
  7.  20p 17. 4p
  8.  18p 18. 3p
  9.  16p 19. 2p
  10. 14p 20. – …. 1p

Balvu fonds

Kopvērtējuma uzvarētāji abās grupās saņems sacensību sadarbības partnera grill&bar&chill “Kontiki balvas – dāvanu kartes:

1.vieta – 30.00 eur 2.vieta – 25.00 eur 3.vieta – 20.00 eur

Drošība uz ūdens

Katrs sacensību dalībnieks pats uzņemas atbildību par savu veselību un drošību uz ūdens.

Dalībniekiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, peldvestes ir obligātas.

Sacensību dalībniekam ir pienākums savu iespēju robežās sniegt palīdzību citam dalībniekam, kuram ir radušās veselības problēmas sacensību laikā. Ja cietušais nespēj turpināt distanci saviem spēkiem, viņu nedrīkst atstāt bez uzraudzības līdz brīdim, kamēr iespējams saņemt mediķu vai glābēju palīdzību.

 

 

Datums

Jūn 18 2023

Laiks

Visu dienu

Cena

Free

Lokācija

Kontiki
Vējupes iela 2, Ādaži

Organizators

Burusports
QR Code