2023 Rīgas atklātās SUP jaunatnes meistarsacīkstes

RĪGAS ATKLĀTĀS JAUNATNES SUP MEISTARSACĪKSTES

2023

NOLIKUMS

 

2023.gada 23.jūlijs
Lucavsalas airēšanas bāze, Lucavsalas iela 43, Rīga

Sacensību formāts

Rīgas Jaunatnes SUP meistarsacīkstes notiek 425Pro One Design klasē meiteņu un zēnu U14 (2009.gadā dzimušie un jaunāki) un U18 (2005.gadā dzimušie un jaunāki) grupās sprinta un tehniskajās distancēs.
Lai sacensības grupā notiktu, grupā jāpiedalās vismaz 3 dalībniekiem. Ja grupā ir mazāk par 3 dalībniekiem, tā tiek apvienota ar citu (augstāku) grupu

Sacensību norise

Reģistrācija sacensību dienā no 8.30 – 9.30 Dalībnieku sapulce 10.00
Dalībnieku treniņi – 10.15 – 10.45
Starts sprinta distancei – 11.00

Starts tehniskajai distancei
Apbalvošana

Starts nākamai grupai tiek dots ne vēlāk kā 10 minūtes pēc iepriekšējās grupas finiša, bet apbalvošana ne vēlāk kā 30 minūtes pēc pēdējā finišējušā dalībnieka.
Ierašanās uz dalībnieku sapulci un apbalvošanas ceremoniju visiem dalībniekiem ir obligāta.

Reģistrēšanās.

Reģistrēšanās sacensībām notiek sacensību dienā pie sacensību galvenā Tiesneša. Dalībnieks tiek reģistrēts un pielaists dalībai sacensībās pēc reģistrācijas anketas aizpildīšanas un iepazīšanās ar sacensību Nolikumu.

Dalībnieki

Dalībai sacensībās atbilstošajā grupā var pieteikties jebkurš interesents ar vai bez attiecīgām iemaņām konkrētajā sporta veidā, kuram ir pārliecība par sava veselības stāvokļa atbilstību sacensībām paaugstinātas fiziskās slodzes apstākļos.

Dalībnieku vecuma ierobežojums  – no 12 gadu vecuma

Inventārs

Rīgas Jaunatnes meistarsacīkšu dalībnieki dalībnieki startē ar vienādu inventāru, kuru sacensību dalībniekiem nodrošina organizatori. Katram dēlim komplektā ir arī airis, bet dalībnieki drīkst izmantot jebkādu savu airi ar noteikumu, ka tam ir lāpstiņa vienā galā un rokturis otrā galā.

Distance un kontrollaiks

Distance akvatorijā tiek atzīmēta ar bojām sacensību dienā pirms dalībnieku reģistrācijas sākuma.
Sprinta distance ir 100 metri, bet tehniskā distance ir 500m U14 grupai un 1000m U18 grupai.

Distancē vienā iebraucienā piedalās ne vairāk kā 6 dalībnieki. Ja dalībnieku skaits ir lielāks, sacensības notiek pēc hītu sistēmas un labākie dalībnieki no katra hīta virzās tālāk uz 1/8finālu, 1/4finālu, 1/2finālu un finālu. Finālam kvalificējas 4 labākie dalībnieki. Precīzs Sprinta distances formāts tiks noteikts pēc dalībnieku reģistrācijas atkarībā no reģistrējušos dalībnieku skaita.

Dalībnieku sapulcē sacensību galvenais Tiesnesis iepazīstina dalībniekus ar distanci un tās veikšanas noteikumiem.
Ieskaites kontrollaiks tehniskajā distancē – 15 min visām grupām. Dalībnieka, kurš distanci veic lēnāk par kontrollaiku, rezultāts netiek ieskaitīts sacensību kopvērtējumā.

Starta un finiša procedūra

Starts abās distancēs notiek ūdenī netālu no krasta, šķērsojot iedomātu līniju starp divām norādītajām zīmēm. Pirms starta visi dalībnieki stāv uz saviem dēļiem un pēc starta var uzsākt kustību. Finišs ir ūdenī, šķērsojot iedomātu līniju starp 2 norādītajām zīmēm.
Attālums no cita dalībnieka dēļa uz starta līnijas nedrīkst būt mazāks par 1 metru.

Distances veikšana
Sprinta distance ir taisnvirziena.
Tehniskajā distancē sacensību akvatorijā ir secīgi jāapņem 4-6 bojas.

Dalībniekam ir precīzi jāievēro boju apņemšanas secība un virziens. Dalībnieks tiek diskvalificēts, ja apņem kādu no bojām nepareizā secībā un/vai virzienā.
Dalībnieks drīkst pieskarties pagrieziena bojām, bet nedrīkst tās izmantot priekšrocību gūšanai – atspiesties pret boju ar airi, rokām vai ķermeni, aizķerties aiz bojas ar airi vai rokām.

Vērtēšana

Katras distances katrā grupā ar diplomiem un medaļām tiks apbalvoti 3 labākie dalībnieki.
Summējot rezultātus abās distancēs tiks noteikti sacensību uzvarētāji un pirmo 3 vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar medaļām un diplomiem.

  • Visi sacensību dalībnieki saņems organizatoru piemiņas medaļas.
  • Visi jaunatnes meistarsacīkšu dalībnieki piedalās 425Pro sacensību SUP dēļa un aira izlozē.

Drošība uz ūdens

Sacensību laikā visiem jaunatnes meistarsacīkšu dalībniekiem obligāti jālieto drošības vestes, kuras nodrošina sacensību organizators.

Datums

Jūl 23 2023

Laiks

Visu dienu

Cena

Free

Lokācija

Lucavsalas airēšanas bāze
Rīga

Organizators

Latvian Surfing and SUP federation
Numurs
+37122847624
Email
normunds@surfsup.lv
QR Code