2023 Gauja SUP Challenge

NOLIKUMS

 

Rīkotājs

Latvijas Sērfošanas un SUP federācija

Atbalsta

Burāšanas un Ūdenssporta klubs “Tiki” un SIA Burusports

Datums un starta vieta

2023.gada 27.maijs

Gaujas tilts, pie Rāmkalniem.

Sacensību formāts

Sacensības notiek 14’dēļu klasē vīriešu un sieviešu grupās.

Sacensību distance ir 25km un tā tiks izlikta Gaujas upē no tilta pie Rāmkalniem līdz tiltam pie Ādažiem.

Reģistrēšanās.

Reģistrēšanās sacensībām notiek sacensību dienā pie sacensību galvenā Tiesneša.

Dalībnieks tiek reģistrēts un pielaists dalībai sacensībās pēc reģistrācijas anketas aizpildīšanas un iepazīšanās ar sacensību Nolikumu.

Dalībnieki

Dalībai sacensībās var pieteikties jebkurš interesents ar vai bez attiecīgām iemaņām konkrētajā sporta veidā, kuram ir pārliecība par sava veselības stāvokļa atbilstību sacensībām paaugstinātas fiziskās slodzes apstākļos.

Dalībnieku vecums:

16+ (dalībniekiem uz 2023.gada 1.janvāri ir jābūt sasniegušiem 16 gadu vecumu).

Dalībai sacensībās netiek reģistrētas un netiek pielaistas startam personas, kas atrodas alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, ja sacensību organizatoriem vai tiesnesim ir radušās pamatotas aizdomas par šādu vielu lietošanu. Ja persona ir reģistrējusies sacensībām, bet aizliegto vielu lietošana ir konstatēta pirms starta, šī persona tiek diskvalificēta no sacensībām.

Inventārs

Dalībnieki drīkst izmantot jebkurus vienkorpusa dēļus bez stūres mehānisma, ar vienu spuru, kas nepārsniedz 14’ (427cm) garumu. Drīkst piedalīties ar piepūšamajiem dēļiem.

Dalībnieki drīkst izmantot jebkādu  airi ar noteikumu, ka tam ir lāpstiņa vienā galā un rokturis otrā galā.

Sacensību norise

Reģistrācija sacensību dienā no 10.30 – 11.30

Sacensību atklāšana un dalībnieku sapulce – 11.45

Ierašanās uz dalībnieku sapulci visiem dalībniekiem ir obligāta.

Starts – 12.00

Apbalvošana – 16.00 Ādažos uz pilsētas galvenās skatuves.

Sacensību noslēgumā visi dalībnieki tiek aicināti uz atpūtas vietu ”Kontiki” Ādažos uz svētku afterparty.

Distance

Dalībnieku sapulcē sacensību galvenais Tiesnesis iepazīstina dalībniekus ar distanci un tās veikšanas noteikumiem.

Starta un finiša procedūra

Starts notiek ūdenī netālu no krasta, pēc tiesneša komandas šķērsojot iedomātu līniju starp divām norādītajām zīmēm. Finišs arī ir ūdenī, šķērsojot to pašu iedomāto līniju starp divām norādītajām zīmēm.

Starts tiek dots vīriešu grupai un sieviešu grupai kopā.

Ieskaites kontrollaiki: 3,5 stundas abām grupām.

Dalībnieka, kurš distanci veic lēnāk par kontrollaiku, rezultāts netiek reģistrēts. Visi kontrollaikā finišu sasniegušie dalībnieki saņems sacensību organizatoru piemiņas balvu.

Draftings

Draftings ir atļauts grupas un dēļu klases ietvaros. Tas nozīmē, ka sieviešu grupas dalībniece nedrīkst draftēt vīriešu grupas dalībnieku un otrādi. Tāpat dalībnieki, kas startē ar dēļiem, kuru izmērs ir mazāks par 14’ nedrīkst draftēt dalībniekus kas distanci veic ar 14’ dēļiem un otrādi.

Par draftingu tiek uzskatīta atrašanās mazāk kā 1 metra attālumā no cita dalībnieka dēļa astesgala vai sāniem ilgāk par 10 sekundēm.

Dalībnieks, kas neievēro draftinga noteikumus, tiek diskvalificēts.

Vērtēšana

Notiks viens brauciens un pēc tā rezultātiem sacensību uzvarētājiem katrā grupā tiks pasniegts Gaujas SUP kauss un diploms, bet 2. un 3. vietas ieguvēji katrā grupā tiks apbalvoti ar diplomiem.

Drošība uz ūdens.

Katrs sacensību dalībnieks pats uzņemas atbildību par savu veselību un drošību uz ūdens.

Sacensību laikā visiem obligāti jālieto līšas, kā arī peldveste (jostasveste) vai triecienveste ar peldspēju.

Par šī noteikuma neievērošanu dalībnieks tiks diskvalificēts.

Sacensību dalībniekam ir pienākums savu iespēju robežās sniegt palīdzību citam dalībniekam, kuram ir radušās veselības problēmas sacensību laikā. Ja cietušais nespēj turpināt distanci saviem spēkiem, viņu nedrīkst atstāt bez uzraudzības līdz brīdim, kamēr iespējams saņemt mediķu vai glābēju palīdzību. Par šajā punktā noteikto pienākumu neievērošanu dalībnieks tiek diskvalificēts no šīm un arī visām turpmākajām LSSF rīkotajām sacensībām.

Diskvalifikācija un Protests.
Jebkurš sacensību dalībnieks, kurš mēģina uzvarēt sacensības ar nepiemērotiem līdzekļiem, pārkāpjot sacensību nolikumu, vai kura uzvedība ir pārmērīgi agresīva, izturēšanās un/vai izteikumi vērsti pret sacensību organizatoriem, tiesnešiem, sponsoriem, skatītājiem vai citiem sacensību dalībniekiem, var tikt diskvalificēts no sacensībām.
Jebkurš sacensību dalībnieks var tikt diskvalificēts, ja viņa izturēšanās pirms, pēc vai sacensību laikā tiek kvalificēta kā nesportiska.
Sacensību galvenais tiesnesis visātrākajā iespējāmā laikā nekavējoši informē diskvalificēto dalībnieku. Diskvalifikācijas paziņojums jāiesniedz rakstiski un jābūt uzrādītam diskvalifikācijas iemeslam. Dalībniekam ir jāparaksta diskvalifikācijas paziņojums, norādot laiku un tas kļūst par atskaites sākuma laiku protesta iesniegšanai.
Lēmumu par diskvalifikāciju pieņem sacensību galvenais tiesnesis pēc savas iniciatīvas vai pieņemot kāda sacensību dalībnieka protestu.
Protestu par sacensību dalībnieka pārkāpumu var iesniegt tikai kāds no sacensību dalībniekiem sacensību galvenajam tiesnesim ne vēlāk kā 20 minūtes pēc tās distances beigām, uz kuru attiecas iespējamais pārkāpums.
Protestu par diskvalifikāciju var iesniegt tikai diskvalificētais dalībnieks sacensību organizācijas komitejai ne vēlāk kā 20 minūtes pēc diskvalifikācijas atskaites sākuma laika.
Lai iesniegtu protestu izskatīšanai, ir jāiemaksā 20.00 eiro depozīts, kas tiek atgriezts protesta iesniedzējam, ja protests tiek pieņemts.
Protesta izskatīšanai galvenais tiesnesis vai sacensību organizācijas komiteja var pieņemt un izmantot jebkurus foto/video materiālus un neatkarīgu personu liecības.

Datums

Mai 27 2023

Laiks

Visu dienu

Cena

5.00 EuR

Lokācija

Kontiki
Vējupes iela 2, Ādaži

Organizators

Latvian Surfing and SUP federation
Numurs
+37122847624
Email
normunds@surfsup.lv
QR Code