2022 SUP sezonas noslēguma kauss /AMK

SUP airēšanas sacensību

“2022 Sezonas noslēguma kauss”

NOLIKUMS

  1. Datums un vieta:

2022.gada 1.oktobrī Ķīšezerā, Rīgā.

  1. Sacensību formāts

SUP airēšanas sacensības notiek vīriešu un sieviešu grupās Open klasē

  1. Rīkotājs: biedrība Latvijas Sērfošanas un SUP federācija  – www.surfsup.lv

Organizators: biedrība Surf and SUP Events

  1. Distances:

4.1 One Design 1000m tehniskā distance

4.1.1. Dalībai sacensībās var pieteikties jebkurš interesents ar attiecīgām SUP airēšanas iemaņām, kuram ir pārliecība par sava    veselības stāvokļa atbilstību sacensību režīmam paaugstinātas fiziskās slodzes apstākļos

 4.1.2. Dalībnieki sacenšas vīriešu un sieviešu Open grupās

4.1.3. Visi dalībnieki startē ar vienādiem dēļiem, kurus nodrošina Sacensību organizators.

4.1.4. Dalībnieki drīkst izmantot jebkādu airi ar noteikumu, ka tam ir lāpstiņa vienā  galā un rokturis otrā galā.

4.1.5. Atkarībā no dalībnieku skaita sacensības distancē tiks organizētas vienā braucienā vai pēc iebraucienu (hītu) sistēmas.

Ar precīzu formātu Tiesnesis dalībniekus iepazīstina Dalībnieku sapulcē.

4.2. Garā distance

4.2.1. Dalībai sacensībās var pieteikties jebkurš interesents ar attiecīgām SUP  airēšanas iemaņām, kuram ir pārliecība par sava veselības stāvokļa atbilstību sacensību režīmam paaugstinātas fiziskās slodzes      apstākļos.

4.2.2. Dalībnieki sacenšas Elite un Entuziastu klasēs vīriešu un sieviešu Open grupās.

4.2.3. Elite klases dalībnieki drīkst startēt ar jebkādiem kompozītmateriālu un piepūšamajiem dēļiem, kuru garums nepārsniedz 14′ (427cm), bet Entuziastu klases dalīnbnieki ar piepūšamajiem dēļiem, kuru garums nepārsniedz 12’6″, bet platums nav šaurāks par 30″.

4.2.4. Dalībnieki drīkst izmantot jebkādu airi ar noteikumu, ka tam ir lāpstiņa vienā   galā un rokturis otrā galā.

4.2.5. Elite klases dalībniekiem jāveic 10km distance, bet Entuziastu klases – 5km

4.2.6. Atkarībā no pieteikušos dalībnieku skaita grupā Tiesnesis var lemt par grupu apvienošanu kopīgam startam.

  1. Reģistrēšanās.

            5.1. Reģistrēšanās sacensībām notiek uz vietas sacensību dienā pie sacensību   Tiesneša.

            5.2. Dalībnieks tiek reģistrēts un pielaists dalībai sacensībās pēc reģistrācijas   anketas aizpildīšanas.

            5.3. Ja sacensībām piesakās nepilngadīga persona tai jāpievieno vecāku vai  likumiskā pārstāvja parakstīta atļauja piedalīties sporta sacensībās.

            5.4. Dalībai sacensībās netiek pielaistas personas, kas atrodas alkohola, narkotisko   vai psihotropo vielu iedarbībā. Ja persona jau ir reģistrējusies sacensībām, bet     aizliegto vielu lietošana ir konstatēta pirms starta, šī persona tiek diskvalificēta no             sacensībām.

  1. Distance

            6.1. Distance akvatorijā tiek atzīmēta ar bojām sacensību dienā pirms sacensību sākuma. Dalībnieku sapulcē sacensību galvenais Tiesnesis iepazīstina dalībniekus  ar distanci un tās veikšanas noteikumiem.

            6.2. Dalībniekam ir precīzi jāievēro boju apbraukšanas secība un virziens. Dalībnieks tiek diskvalificēts, ja apbrauc kādu no bojām nepareizā secībā un/vai virzienā.

            6.3. Dalībnieks drīkst pieskarties pagrieziena bojām, bet nedrīkst tās izmantot priekšrocību gūšanai – atspiesties pret boju ar airi, rokām vai ķermeni, aizķerties aiz bojas ar airi vai rokām.

            6.4. Distancē dalībniekiem ir jāatrodas stāvus uz dēļa un jāpārvietojas tikai ar aira palīdzību. ja ir noticis kritiens vai jebkuri citi apstākļi distancē, dalībnieks stāvot uz ceļiem drīkst veikt ne vairāk kā 5 secīgus īrienus.

  1. Starts un finišs

7.1. Starts visās distancēs notiek krastā netālu no ūdens, šķērsojot iedomātu līniju  starp divām starta zīmēm.

7.2. Gaidot starta signālu dalībnieki stāv ar saviem dēļiem un airiem rokās pirms starta līnijas. Tikai pēc starta signāla dalībnieki uzsāk kustību uz priekšu,  šķērsojot iedomāto starta līniju.

7.3. Starta līnijas šķērsošana pirms starta signāla tiek kvalificēta kā pāragrs starts!  Pāragra starta gadījumā pirmajā reizē sportists saņem brīdinājumu. Otra pāragra starta gadījumā tajā pašā braucienā neatkarīgi no tā vai sportists bija vai nebija veicis pirmo pāragro startu, sportists, kas veicis otru pāragru startu viena brauciena ietvaros tiek diskvalificēts no konkrētas distances.

7.4. Finišs tiek noteikts krastā, šķērsojot to pašu līniju, no kuras Dalībnieks ir startējis. Finiša līnija jāšķērso skrienot ar airi rokās. Dalībniekam finišējot bez aira, rezultāts netiek ieskaitīts!

  1. Sacensību norise

            10:00 – 10.30 Reģistrācija

            10.30 Dalībnieku sapulce

            11:00 Sacensību sākums

            Starta secība:

            1)  One Design tehniskā distance

            2)  Garā distance

Sacensību starta laiki ir atkarīgi no sacensību faktiskās norises. Starts nākamai grupai tiek dots ne vēlāk kā 15 minūtes pēc iepriekšējās grupas finiša, bet apbalvošana ne vēlāk kā 1 stundu pēc pēdējā finišējušā dalībnieka.

Ierašanās uz dalībnieku sapulci un apbalvošanas ceremoniju dalībniekiem ir obligāta.

  1. Vērtēšana un Balvas

9.1. Ar diplomiem tiek apbalvoti pirmo 3 vietu ieguvēji katrā grupā katrā distancē atsevišķi, kā arī abu distanču kopvērtējums – rezultātu summa One Design tehniskajā distancē un Garajā distancē. Kopvērtējuma uzvarētāji tiek noteikti, summējot ieņemtās vietas abās distancēs. Vienāda punktu skaita gadījumā uzvar dalībnieks, kas ieņēmis augstāku vietu garajā distancē.

 9.2. Kopvērtējuma uzvarētājiem katras klases katrā grupā tiek pasniegts “Sezonas noslēguma kauss”.

  1. Drošība uz ūdens

            10.1. Katrs sacensību dalībnieks pats ir atbildīgs par savu veselību un drošību uz ūdens.

            10.2. Piesakoties sacensībām un aizpildot pieteikuma anketu dalībnieks vai tā      likumiskie pārstāvji (ja piesakās nepilngadīga persona) apliecina ka ir iepazinušies        un piekrīt sacensību nolikumam un apņemas ievērot tajā prasīto, kā arī apzinās    un             izprot ar dalību sporta sacensībās saistītos riskus un iespējamās sekas. Kā arī     apliecina savu vai nepilngadīgās personas veselības stāvokļa atbilstību dalībai         sporta sacensībās paaugstinātas slodzes apstākļos.

            10.3. Sacensību laikā  dalībniekiem, kuri jaunāki par 16 gadiem, obligāti jālieto peldvestes vai triecienvestes ar pietiekamu peldspēju. Pārējiem dalībniekiem peldvestes ir ieteicamas.

            10.4. Dalībniekiem  obligāti jālieto drošības kājsaite (leash).

            10.5.Sacensību dalībniekam ir pienākums iespēju robežās sniegt palīdzību citam             dalībniekam, kuram ir radušās veselības problēmas sacensību laikā. Ja cietušais        nespēj turpināt distanci saviem spēkiem, viņu nedrīkst atstāt bez uzraudzības līdz      brīdim, kamēr iespējams saņemt mediķu vai glābēju palīdzību. Par šajā punktā     noteikto pienākumu neievērošanu dalībnieks tiek diskvalificēts no sacensībām.

  1. Diskvalifikācijas un Protesti.
    Jebkurš sacensību dalībnieks, kurš mēģina uzvarēt sacensības ar nepiemērotiem līdzekļiem, pārkāpjot sacensību nolikumu, vai kura uzvedība ir pārmērīgi agresīva,        izturēšanās un/vai izteikumi vērsti pret sacensību organizatoriem, tiesnešiem,             sponsoriem, skatītājiem vai citiem sacensību dalībniekiem, var tikt diskvalificēts no          sacensībām. Jebkurš sacensību dalībnieks var tikt diskvalificēts, ja viņa izturēšanās      pirms, pēc vai sacensību laikā tiek kvalificēta kā nesportiska, kas sevī ietver:
    (1) pārmērīgu fizisku kontaktu, pielietojot ķermeni, airi vai dēli
    (2) ķermeņa, aira vai dēļa izmantošanu, lai bloķētu (apzināti ierobežotu) cita          dalībnieka iespēju:
    (a) uzsākt distanci, airēt, virzīties uz priekšu,
    (b) veikt pagriezienu un/vai bojas apņemšanu,
    (c) uzkāpt atpakaļ uz dēļa kritiena gadījumā,
    (d) pabeigt distanci.
    (3) jebkādas apzinātas darbības uz starta līnijas, kas var izraisīt falšstartu (svilpšana, tiesneša norādījumu ignorēšana utml.)
    Sacensību galvenais tiesnesis visātrākajā iespējamā laikā informē diskvalificēto   dalībnieku. Diskvalifikācijas paziņojums jāiesniedz rakstiski un jābūt uzrādītam    diskvalifikācijas iemeslam. Dalībniekam ir jāparaksta diskvalifikācijas paziņojums,             norādot laiku un tas kļūst par atskaites sākuma laiku protesta iesniegšanai.
    Lēmumu par diskvalifikāciju pieņem sacensību galvenais tiesnesis pēc savas        iniciatīvas vai pieņemot kāda sacensību dalībnieka protestu.
    Protestu par sacensību dalībnieka pārkāpumu var iesniegt tikai kāds no sacensību          dalībniekiem sacensību galvenajam tiesnesim ne vēlāk kā 20 minūtes pēc tās           distances beigām, uz kuru attiecas iespējamais pārkāpums.
    Protestu par diskvalifikāciju var iesniegt tikai diskvalificētais dalībnieks sacensību             organizācijas komitejai ne vēlāk kā 20 minūtes pēc diskvalifikācijas atskaites     sākuma laika.
    Lai iesniegtu protestu izskatīšanai, ir jāiemaksā 20.00 Eur depozīts, kas tiek          atgriezts protesta iesniedzējam, ja protests tiek pieņemts.
    Protesta izskatīšanai galvenais tiesnesis vai sacensību organizācijas komiteja var            pieņemt un izmantot jebkurus foto/video materiālus un neatkarīgu personu liecības.
  1. Tiesības izmantot personas sensitīvos datus

Piesakoties dalībai pasākumā dalībnieks vai tā likumiskie pārstāvji piekrīt, ka pasākums ir publisks un tajā var tikt veikti video un audio ieraksti, kā arī fotografēšana, un iegūtie audiovizuālie materiāli un dati var tikt izmantoti pasākuma norises atspoguļošanai masu saziņas līdzekļos, interneta vidē, reklāmai un citiem pasākuma organizatora mērķiem bez jebkādas kompensācijas vai pretenzijām no dalībnieka vai tā likumisko pārstāvju puses.

Kontaktpersona ar sacensību organizāciju un norisi saistīto jautājumu risināšanai:

Normunds Barinovs

tel. 22847624

normunds@surfsup.lv

Datums

Okt 01 2022

Laiks

Visu dienu

Cena

Free

Lokācija

Ķīšezers
Ķīzezers

Organizators

Latvian Surfing and SUP federation
Numurs
+37122847624
Email
normunds@surfsup.lv
QR Code